top of page

Üniversiteler Arası Pickleball Turnuvası Tamamlandı!



2. Türkiye Üniversiteler Arası Pickleball Turnuvası büyük bir heyecana sahne oldu.


İlki 31 Mayıs-1 Haziran 2023 tarihlerinde Marmara Üniversitesi'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan Üniversiteler Arası Pickleball Turnuvası'nın ikincisi Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu çatısı altında

16-18 Nisan 2024 tarihlerinde Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.


Turnuvada, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mücadele etti.


İki gün süren grup maçlarının ardından, Marmara Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi adını direkt yarı finale yazdırırken, Ege Üniversitesi ile Bezmialem Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi ile Nişantaşı Üniversitesi çeyrek finalde karşı karşıya geldi.


Seyir keyfi yüksek çeyrek final maçları ardından Ege Üniversite ile Nişantaşı Üniversitesi korttan galibiyetle ayrılarak adlarını yarı finale yazdıran diğer ekipler oldu.


Yarı finalde kozlarını paylaşan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Ege Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi'nin maçları nefes nefese geçti.


Yarı final maçlarının ardından finalde mücadele etmeye hak kazanan Marmara Üniversitesi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) maçlarında heyecan zirveye ulaştı.


Marmara Üniversitesi'nden Damla Büyük ve Canay İmrek, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden Ebrar Tabak ve Raziyenur Bakır'ın mücadele ettiği Kadın Çiftler müsabakasında 1. seti kazanan taraf Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olurken 2. sette Marmara Üniversitesi 1-1'lik beraberliği elde etti. Kıyasıya geçen final setinde galibiyeti elde eden taraf KMÜ oldu.


Erkek Çiftler kategorisi için kortta Marmara Üniversitesi'nden Mustafa Enes Debik ve Ahmet Kılıçin, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde Mehmet Ali Kaynar ve Melih Kağan Yavuz yer aldı. Oynanan 2 setin ardından galibiyeti kazanan takım Marmara Üniversitesi oldu.


1-1 beraberliğe gelen durumda Karışık Çiftler karşılaşması için Marmara Üniversitesi'nden Mustafa Enes Debik ve Damla Büyük korttayken KMÜ adına Ebrar Tabak ve Ekrem Yasin Tabak kortta yer aldı.

Uzun ve çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından setleri 2-1 kazanan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Pickleball Turnuvası'nın şampiyonu oldu.


Turnuvanın ardından açıklamalarda bulunan Pickleball Türkiye Başkanı ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Dervent, şunları söyledi:


"Öncelikle bu organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu başkanı sayın Prof. Dr. Mehmet Günay'a ve turnuvaya ev sahipliği yapan Marmara Üniversitesi'nden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Mehmet Mustafa Yorulmazlar'a teşekkürlerimi iletiyorum. Geride bırakmış olduğumuz bu turnuva Pickleball'un ülkemizde yaygınlaşması ve gelişmesi adına çok değerli. Buraya kadar gelip mücadele eden bütün takımları tebrik eder başarılarının devamını dilerim."


Bu heyecanlı turnuvanın görsellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:


bottom of page