top of page

Erasmus+ Sport PACK PICK Projesinin Başlangıç Toplantısı Yapıldı



Erasmus+ Sport PACK PICK Projesinin Başlangıç Toplantısı Yapıldı


Avrupa Komisyonu Erasmus+ Sport programı "Cooperation Partnerships" kapsamında desteklenen Pickleball Öğretimine Yönelik Bilgi Paketi (Content knowledge Package for teaching Pickleball - PACK PICK) isimli projemizin başlangıç toplantısı 25-26 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.


Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği tarafından koordine edilen; Avrupa Pickleball Federasyonunun üç üyesi Pickleball Türkiye, Pickleball France ve Pickleball Spain ile Kuzey Makedonya (Sport Social Solutions) temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, PACK PICK projesinin; yönetimsel uygulamaları, öğretim materyalleri, kaynak ve pedagojik yaklaşımları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.


Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği (TÜBED) başkanı Prof. Dr. Hasan Kasap'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı Pickleball Türkiye direktörü Prof. Dr. Fatih Dervent'in projenin iş paketleri ve planlaması ile ilgili detaylı sunumuyla devam etti. Projenin yönetim kurulu belirlendikten sonra uzman görüşleri eşliğinde toplantının ikinci oturumuna geçildi.


Kuzey Makedonya'da cinsiyet eşitliği konusunda faaliyet gösteren Sport Social Solutions yöneticisi ve Milli Olimpiyat Komitesi danışmanı Silvija Mitevska PACK PICK projesinin markalama, pazarlama ve stratejik planlaması konusunda bir sunum gerçekleştirdi.


Pickleball Spain ikinci başkanı Marc Declercq de la Fuente ve Pickleball France Başkanı Pierre Obozinski önderliğinde faaliyet gösterecek projenin iç iletişim ve paylaşım kanalları konusunda sorumlu çalışma grubu belirlendi. Boğaz turu ve akşam yemeği ile az da olsa günün yorgunluğu atılarak ilk güne nokta konuldu.


Toplantının ikinci gününde Pickleball Öğretimine Yönelik Bilgi Paketinin tasarımında görev alan uzman ekibi International Pickleball Teaching Professional Association (IPTPA) Pickleball Master Eğitmeni Prof. Dr. Fatih Dervent kolaylaştırıcılığında bir araya geldi. Uzman ekibi aşağıdaki isimlerden oluştu.


Pickleball sporunun Avrupa’daki öncü iki ülkesi Pickleball Spain’den Roberto Perez Gomez ve Marc Declercq de la Fuente ve Pickleball France’den Pierre Obozinski ve IPTPA Master Eğitmeni Cyril Dirand.


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erhan Devrilmez ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitedesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Haşim Katra.


Enka Okulları’ndan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Hakkı Özkarakaş ve İstek Okulları’ndan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Ayberk Varol.


Pickleball Türkiye'den IPTPA Pickleball Antrenörleri Damla Büyük ve Ahmet Kılıçin.


İkinci günün ilk oturumunda Pickleball Bilgi Paketinin kavramsal çerçevesi belirlendi. Özellikle öğretim modelinin planlanması, içerikler ve dijitalleştirme konularına odaklanılan oturum program geliştirme ve alan bilgisi konusunda uzman akademisyenler, pickleball antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenlerinden oluşan deneyimli isimlerin etkileşimli katılımıyla başarıyla tamamlandı. Vee günün sonunda tüm katılımcılar kortta yerini alarak saatlerce Pickleball oynadılar.


PACK PICK projesinin detaylarının ve devamının konuşulacağı bir sonraki toplantının İspanya’nın Madrid şehrinde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. PACK PICK projesi hakkında detaylı bilgi için bizimle turkeypickleball@gmail.com e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz.


Avrupa Komisyonu Desteği Hakkında

Avrupa Komisyonu Erasmus+ Spor programı; spor, eğitim ve öğretimi geliştiren projeleri destekleme konusundaki vizyonuyla tanınmaktadır. Bu fon desteği sadece projenin önemini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Komisyonunun Avrupa'da spor eğitimini geliştirme konusundaki kararlılığını da gösteriyor. Projenin "Cooperation Partnerships" çerçevesine dahil edilmesi de bu desteğin ne denli önemsendiğini vurguluyor.

bottom of page