top of page

Avrupa Komisyonu Pickleball Projemize Fon Desteği Sağlıyor!


GiriÅŸ

Heyecan verici bir gelişme hakkında sizleri bilgilendirmekten büyük sevinç duyuyoruz. Avrupa Komisyonu Erasmus+ Spor programı "Cooperation Partnerships" kapsamında Pickleball Öğretimine Yönelik Bilgi Paketi (PACK PICK) isimli projemize fon desteği sağlıyor. Bu önemli gelişme, Pickleball sporunun Avrupa çapında nitelikli eğitmenler aracılığıyla yaygınlaştırma misyonumuz için önemli bir adımı işaret etmektedir.


Avrupa Komisyonu DesteÄŸi

Avrupa Komisyonu Erasmus+ Spor programı; spor, eğitim ve öğretimi geliştiren projeleri destekleme konusundaki vizyonuyla tanınmaktadır. Bu fon desteği sadece projenin önemini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Komisyonunun Avrupa'da spor eğitimini geliştirme konusundaki kararlılığını da gösteriyor. Projenin "Cooperation Partnerships" çerçevesine dahil edilmesi de bu desteğin ne denli önemsendiğini vurguluyor.


Projenin Hedefi

PACK PICK projesi; öğretim materyalleri, kaynaklar ve pedagojik yaklaşımların kapsamlı bir şekilde kullanıldığı uluslararası bir uzman grubunun tasarlayacağı mesleki gelişim programları aracılığıyla üniversite öğretim elemanlarını ve beden eğitimi öğretmenlerini Pickleball sporunu etkili bir şekilde öğretmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatmayı hedefliyor. Proje sayesinde pickleball; farklı yaş, cinsiyet, beceri düzeyi ve arka plandan gelen bireyler için daha erişilebilir hale gelecek.


Mesleki gelişim programlarına dahil olan katılımcılar, temel teknik ve stratejiler, öğretim tasarımları, genel oyuncu hataları ve iyileştirmeleri öğrenecekleri teorik ve pratik seanslar boyunca pickleball sporunu öğrenme ve öğretme fırsatı bulacaklar. Mesleki gelişim programlarında katılımcılara özgün öğrenme deneyimlerinin sunulacağı akran öğretimi ve öğretim provası stratejileri kullanılacak.


Proje ortakları

Avrupa Pickleball Federasyonunun üç üyesi -Pickleball Turkey, Pickleball France ve Pickleball Spain- Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği tarafından koordine edilecek olan projeyi oluşturmak için önemli bir iş birliğine imza attı. Kuzey Makedonya (Sport Social Solutions) da bu yolculuğun bir parçası olacak. Ayrıca Avrupa Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği (EUPEA) ortak üye olarak projenin çıktılarını tüm Avrupa’ya duyuracak. İki yıl sürecek bu ekip çalışması, kültürlere saygı göstererek Avrupa çapında Pickleball eğitimini teşvik etmek için yeni bir iş birliği dönemini müjdeliyor.


Güncel gelişmeler için bizim takip etmeye devam edin

Pickleball Öğretimine Yönelik Bilgi Paketi (PACK PICK) ekip çalışması ve ortak vizyonun güçlü bir kanıtı olarak dikkat çekiyor. Pickleball eğitiminin Avrupa'da geliştiği bir geleceğe yaptığımız yolculukta bizimle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz.


Tanıtım videomuza ulaşmak için tıklayınız.

bottom of page